Sprawozdanie Rady Rodziców

Zebranie sprawozdawczo-wyborcze Rady Rodziców

8 października 2020 roku odbyło się zebranie trójek klasowych. Na zebraniu wybrano nowy skład Prezydium Rady Rodziców. Przewodniczącą kolejny rok została pani Marta Wasiak. Wybrano również skarbnika, została nim pani Izabela Korab. Składka na Radę Rodziców utrzymana została w wysokości 40 zł na rok szkolny. Na zebraniu odczytano również sprawozdanie z działań Rady Rodziców za ubiegły rok szkolny oraz ustalono plan działań na rok 2020/2021.

Sprawozdanie z działań Rady Rodziców w roku szkolnym 2019/2020

W roku szkolnym 2019/2020 Rada Rodziców pracowała zgodnie z obowiązującym Regulaminem Rady Rodziców. Przedstawiciele Rady Rodziców brali czynny udział w codziennym życiu szkoły, w uroczystych apelach, okazjonalnych spotkaniach organizowanych przez szkołę. W ciągu roku szkolnego odbyło się 8 spotkań Rady Rodziców w tym między innymi :

• spotkanie sprawozdawczo wyborcze
  • spotkanie w sprawie organizacji „Mikołajek”
  • spotkanie organizacyjne dotyczące kiermaszu świątecznego
  • spotkanie dotyczące bezpieczeństwa dzieci w szkole w związku z pandemia COVID 19
  • opiniowanie planów pracy opiekuńczo-dydaktyczno-wychowawczej, programu profilaktyki, dodatkowych dni wolnych
  • opiniowanie pracy nauczycieli ubiegających się o kolejne stopnie awansu zawodowego.

W połowie grudnia odbyły się warsztaty z samoobrony oraz warsztaty kulinarne, podczas których mamy wymieniały się przepisami i upiekły różnego rodzaju zdrowe ciasteczka z przeznaczeniem na kiermasz Bożonarodzeniowy. Kolejny rok z rzędu przedstawicielki Rady Rodziców zorganizowały Kiermasz Świąteczny, na którym sprzedają wykonane i zgromadzone przez siebie, członków rodzin, nauczycieli i uczniów gadżety świąteczne, ciasta i oczywiście chleb ze smalcem. Podczas tego kiermaszu fundusze zbierane były na wycieczkę edukacyjną dla dzieci i rodziców. Zebrano kwotę 712 zł. Niestety czas pandemii nie pozwolił zrealizować wszystkich planów Rady Rodziców. Mamy nadzieję, że w bieżącym roku uda się zrealizować plany zaległe i nowe.

Składamy serdeczne podziękowania wszystkim osobom pracującym w Radzie Rodziców w roku szkolnym 2019/2020.

Wyrazy podziękowania kierujemy w stronę Dyrekcji SOSW nr 1.

Szczególne podziękowania składamy pani Agnieszce Smułce prowadzącej przez kilka lat konto Rady Rodziców.

Prezydium Rady Rodziców

Komentarze są wyłączone.